Paparan

Search This Blog

Sunday, December 27, 2009

Terbukti benar

Semalam idea mencurah2 bagai air terjun yang turun pada kelajuan yang tinggi. Try to save post...lamanya masa menunggu....bar hijau lansung tak bergerak....ni dok bandar la katakan Nilai...ada 2 IPTA dan 2 IPTS yang memang terkenal. Inticollege salah satu college yang terkenal dalam negara yang banyak menyediakan kursus A level dan persediaan keluar negara. Begitu juga dengan Nilai International college, USIM dan UIA. Kat Enstek juga ada beberapa pusat pengajian lain.

Apa jadi? terbukti benar...coverage very bad.....rumah saya tak ada landed line...Nilai area dalam kontrak dgn gomen negeri di kawal oleh Maxis...line tak ditambah kerana menyediakan cabel involve huge cost...so apa jadi...kami kena pakai broadband...dulu pernah pakai maxis...sangat lembab...

sekarang ada 4 broadband celcom...bil bulanan banyak....berbanding jika pakai landed line streamix dan pakai router...lebih jimat.

Apa lagi jika kat Sepang Gold Coast (Bagan lalang)..Resort house mewah dalam laut yang harganya tak mampu kita nak tengok pun...( sejuta lebih) dimiliki banyak oleh warga asing. Tentunya yang beli ramai saudagar2 dunia yang besar2. Jika saudagar mereka tak pakai burung lagi untuk send message or surat...for them every minute is priceless ..fail to send messege that mean you loss billion2 contract...

itu salah satu sebab why they choose to livein Singapore rather than our country. Even though, they see many potential here...very save country...suitable for family living.... but many things to think first...

so yesterday...no post...so the idea gone by the bad coverage.....

its prove..is it...syk tteleomunikasi kena bergabung dan sanggup tanggung cost utk membina cabel...jika tidak...cakap apa2 pun upgrade high speed...buat contract dgn company internet provider paling laju pun tak guna....

siapa susah ...kita dan anak2 kita...siapa malu....negara dan kita sebagai rakyatnya...

1 comment:

  1. Ambe dah "potong berukband" sebab terlalu lembap

    ReplyDelete

Kongsi minda anda